kako-poskrbeti-zase

Kako dobro poskrbeti zase?

Delavnica na temo ustvarjanja več miru, lahkotnosti, vitalnosti in prostora zase.

Spoznali bomo enostavne fizične, mentalne in energetske tehnike, ki jih lahko vključimo v svoj vsakdanjik in tako pridobimo več energije, izboljšamo svoje počutje, učinkovitost in dosežemo večjo sprostitev.

KDAJ IN KJE?

ŽIROVNICA

 • Kdaj? V četrtek, 17. 11. 2022, od 18h – 20.30
 • Kje? Čopova hiša, Žirovnica 14

O PROGRAMU

 • Kako dobro poskrbeti zase znotraj vsakodnevnega vrveža, ko smo okupirani z nešteto obveznostmi, ko smo izpostavljeni pritiskom in zahtevam okolice in ko nas ujamejo izzivi in preizkušnje?
 • Kaj nam preprečuje, da bi lahko takrat ostali mirni in uravnovešeni?
 • Na kakšen način lahko damo sami sebi tisto, kar nam vedno tako zelo manjka in česar nikoli ne dobimo v zunanjem svetu?
 • Kako se soočiti z občutki strahu, jeze, žalosti in z ostalimi omejujočimi čustvi in na kakšen način jih lahko nadstopamo?
 • Kako lahko s tem, ko poskrbimo zase, obenem poskrbimo tudi za druge?

Skrb zase ima veliko obrazov, a prav vedno se začne skozi našo zavestno odločitev. Je prostor, ki ga ustvarjamo z mislimi, občutki in dejanji. V njem sledimo svojim srčnim željam, si dajemo tisto, kar resnično potrebujemo, ozaveščamo in spreminjamo odnos do sebe ter tako ustvarjamo plodna tla za večjo povezanost z Življenjem.

Včasih sprehod v naravi, dopust, rekreacija, najljubša aktivnost itd. preprosto niso dovolj, da bi se lahko zares umirili, izpraznili glavo in si napolnili baterije. Prav tako se zgodi, da imamo določene dneve res precej natrpane in takrat mogoče nimamo možnosti si vzeti toliko časa za svoj odklop.

Ampak, na voljo so nam tudi notranja orodja. Zakaj jih ne bi uporabili in se sprostili ter si povrnili moči že v nekaj minutah?

Življenje nas nagovarja k temu, da se obrnemo navznoter in se zbližamo s tem, kar čutimo. Nagovarja nas, da bolje spoznamo svoj notranji svet, da se naučimo z njim sodelovati in da postopoma preobrazimo svoje stiske in omejitve. To je zdrava in odgovorna skrb zase, ki seže v globino in nas trajno spreminja.

Na delavnici bomo preko praktičnih primerov razložili, kako človekov sistem deluje in kako lahko z zavestno izbiro svojih misli in občutkov, začnemo ustvarjati (in vedno bolj tudi živeti) novo realnost.
Spoznali bomo nekaj osnovnih tehnik (za umiritev in boljšo prisotnost, za osvoboditev iz primeža težkih občutkov, za jačanje telesne/energetske vitalnosti, za harmoniziranje odnosov…), katerih namen je, da jih začnemo aktivno uporabljati tudi v vsakdanjem življenju. Vse vaje bomo izvedli v obliki kratkih obredov. Skupinsko delo vas bo še dodatno energetsko podprlo, da se boste omenjenih vaj lažje lotili tudi sami, prejeli pa boste tudi povzetek vaj.

Delavnico vodim Špela Kolenc, učiteljica meditacije in tradicionalnega taijiquan-a ter energetsko-zvočna terapevtka.

 • Kdaj? V četrtek, 17. 11. 2022, od 18h – 20.30
 • Kje? Čopova hiša, Žirovnica 14
 • Cena: 40 €
 • Pripomočki: steklenica vode in beležka
 • Prijave obvezne – najkasneje do torka, 15. 11. 2022 na info@yinyang-taiji.si, preko telefona 041 834 480 ali spodnje prijavnice.

PRIJAVNICA NA DELAVNICO KAKO DOBRO POSKRBETI ZASE?

Polja označena z zvezdico * so obvezna.

Splošni pogoji poslovanja & Politika varovanja zasebnosti (GDPR)

Delite naprej ...