drustvo-jin-jangDruštvo YinYang je bilo ustanovljeno v začetku leta 2020.

Naše delovanje je usmerjeno v raziskovanje, razvijanje in promocijo tradicionalnih veščin, ki podpirajo dobrobit, napredek in celosten razvoj posameznika in družbe. Gre za veščine iz večih kultur, ki so se razvijale in ohranile tekom stoletij ali celo tisočletij. To potrjuje, da imajo trdne temelje, da so verodostojne in učinkovite. Vsem je skupno, da podpirajo človekovo zdravje ter vzpodbujajo razvoj in ravnovesje uma, telesa in duha.

Znotraj društva poučujemo najstarejšo obliko tradicionalnega taijiquan-a (Chen stil) in smo tudi uradna podružnica matične šole na Kitajskem. Izvajamo tečaje meditacije in pri tem črpamo znanje iz indijskih filozofskih sistemov, dopolnjujemo pa ga tudi z vsebinami iz določenih smeri sodobne psihologije. Prav tako izvajamo zvočne terapije, pri čemer se opiramo na obredno tradicijo, ki zagovarja povezanost z naravo.

Pri svojem delovanju težimo k temu, da ohranjamo avtentičnost veščin in izvorni način poučevanja, hkrati pa, da predstavljamo vsebine na sodobnemu človeku dostopen način. Vse, ki stopijo z nami v stik, vzpodbujamo, da pridobljeno znanje in izkušnje uporabijo tudi v vsakodnevnem življenju – to je tudi namen našega skupnega dela.

Naše poslanstvo je ozaveščati, izobraževati in podpirati soljudi, da bi lažje premostili težave, ustvarili konstruktivne spremembe, dosegli zastavljene cilje in poglobili razumevanje sebe.

Izvajamo individualna in skupinska srečanja; v obliki rednih tedenskih dejavnosti ter enkratnih delavnic in predavanj. Organiziramo tudi seminarje z gostujočimi učitelji. Prav tako si prizadevamo, da bi vsebine, ki jih ponujamo, približali širšim skupnostim, ki delujejo na področjih izobraževanja, umetnosti, znanosti, medicine in drugje.

Dejavnosti društva vodi Špela Kolenc, akad.glas. in prof. saksofona, učiteljica meditacije in Chen taijiquan-a. Več o njej najdete tukaj.

Sledite nam lahko tudi na FB strani YinYang – Chen Ziqiang Taiji School Slovenia, kjer delimo prispevke in obvestila v povezavi s Chen taijiquan-om.