cenik-1-jesen-2023

VRAČANJE NAZAJ K SEBI

Preko zgoraj omenjenih storitev nudim energetsko podporo, vodstvo, ter predajam znanje in veščine, ki lahko posamezniku pomagajo do boljšega stika s sabo in ga podprejo na poti do kvalitetnejšega (so)bivanja.

Vračanje v stik in v zdravo povezanost s sabo pomeni vračanje v ravnovesje, zdravje, ljubezen, ustvarjalnost in v lahkotnost bivanja.

Ta proces rasti je za vsakogar od nas popolnoma individualen, saj so naše življenjske poti, sposobnosti, potrebe in izzivi različni. Prav vedno pa na neki točki od nas zahteva, da se odpremo spremembam in se naučimo z njimi sodelovati.

Včasih je sprememba že to, da si vzamemo čas zase, da vztrajamo tam, kjer najraje ne bi, da rečemo ne, če nekaj ni v skladu z nami itd.

Ko stojimo na pragu večjih sprememb, oz. ko stopamo po poti od starega, poznanega in že preživetega, k novemu, boljšemu in naprednejšemu, smo v fazi, v kateri se lahko počutimo bolj nelagodno, ranljivo in negotovo. Da bi lahko čimbolj uspešno premostili težke občutke in na polno zaživeli novo verzijo sebe, potrebujemo več energije, potrebno je opustiti stare vzorce delovanja in se usmeriti v nadgradnjo nekaterih vidikov sebe. Pri tem nam je lahko v veliko pomoč ustrezna oblika podpore.

Sama se posvečam celostnemu pristopu vodenja, kar pomeni, da upoštevam pomembnost in prepletenost vseh nivojev bivanja (fizično, čustveno, mentalno, duhovno). To prav tako pomeni, da ne glede na to, ali z učenci/klienti vstopamo v proces dela preko gibanja, čutenja ali preko mentalne usmeritve, vedno se pri tem dotikamo tudi ostalih aspektov sebe in jih ozaveščamo, urimo in uravnovešamo.

Pri tem se naslavljamo na podporo svojega višjega jaza, ki nas usmerja, vodi celoten proces in nas podpira pri tem, da postajamo vedno bolj celoviti in opolnomočeni.

Skupaj vstopamo v proces sprostitve, regeneracije in integracije, obenem pa spoznavamo in se učimo zavestno uporabljati svoja notranja in zunanja orodja, s katerimi lahko na vsakodnevni ravni dobro poskrbimo zase in tako ustvarjamo premike, ki nas vodijo do trajnih sprememb na vseh področjih.

Dobrodošli in se veselim sodelovanja z vsemi, ki vas moje storitve in način dela pokličejo.

Vabljeni v Ljubljano, Žirovnico in na Šenturško Goro.

Špela Kolenc

OPISI POSAMEZNIH STORITEV

ZVOČNI TRETMA Z GLASOM IN TRADICIONALNIMI INŠTRUMENTI

je način energetske podpore, ki prinaša sprostitev, regeneracijo in omogoči globlji stik s sabo na vseh nivojih.

Vibracije glasu in posameznih inštrumentov vodijo posameznika v globlje stanje zavesti, skozi katerega se lahko zavedno ali nezavedno poveže z notranjimi prostori, ki odprejo pot zdravljenju.

Ko delamo z zvokom, delamo z informacijami. Zdravilni zvok podpira naš sistem tako, da v kombinaciji z ustrezno namero transformira nezdrave zapise in vgrajuje vanj tiste, ki so podporni in zdravi. Podpira ozaveščanje, spominjanje, obujanje znanja in vedenja, razvoj talentov itd.

Na začetku tretmaja s klientom določiva namero, ki je v danem trenutku zanj/zanjo najbolj aktualna in v nadaljevanju se klient sede ali leže prepusti zvočnim vibracijam. Pri tem ostaja v vlogi opazovalca.

ZVOČNA MASAŽA IN UGLAŠEVANJE Z GLASBENIMI VILICAMI

Tovrstna masaža je zelo subtilna, a obenem s svojimi vibracijami učinkuje zelo globoko. Princip dela je podoben, kot pri predhodnem tretmaju, s tem da se pri zvočni masaži še bolj specifično usmerjamo na zdravljenje posameznih delov fizičnega telesa in na uravnavanje pretočnosti energijskih kanalov.

Z glasbenimi vilicami (vsaka od njih ima specifično frekvenco) drsimo tik ob telesu ali jih postavljamo v direkten stik z njim, kar povzroči, da vibracije lahko prodrejo tudi globlje do notranjih organov, jih harmonizirajo ter uglašujejo nazaj na njihovo naravno frekvenco. Zaradi globinskega delovanja lahko dostopamo tudi do tistih notranjih delov mišic in kit, ki so za fizično masažo težje dostopne, prav tako lahko učinkovito sproščamo blokade v sklepih.

GIBALNA TERAPIJA

Na gibalni terapiji posameznik ozavešča svoje telo, občutke v njem ter navade gibanja in mirovanja. Šele takrat, ko telesu namenimo dovolj pozornosti, lahko popravimo ˝slabo držo˝, sprostimo napetosti in trajno izboljšamo svoje počutje, vitalnost, gibljivost, stabilnost itd.

Fizičnih vaj se s klientom lotiva na način, ki podpira celostno zdravje, kar pomeni, da so prilagojene njegovim/njenim trenutnim sposobnostim in specifičnim potrebam. Na začetku narediva načrt in se dela lotiva sistematično.

Znotraj tega procesa se klient uči vzpostavljati zdrav odnos do telesa in gibanja, preko tega pa naravno prihaja v stik tudi z ostalimi vidiki sebe in jih povezuje v integrirano celoto.

Ker je delovanje telesa močno povezano z našim zavednim in nezavednim načinom mišljenja in čustvovanja, s tem, ko spreminjamo navade telesa, hkrati spreminjamo tudi svoj psihološki ustroj oz. globoko zakoreninjene vzorce. Opažam, da je najbolj pogosto zakoreninjena navada pri večini od nas, da se ne zmoremo zares sprostiti, prepustiti in samo biti. Prepričani smo, da vedno moramo aktivno nekaj početi in na ta način je telo v pretirani zakrčenosti.

Cilj terapije je osvojiti bolj zdrave navade drže telesa (kar izboljša tudi delovanje notranjih organov) in gibanja ter doseči večje ravnovesje in povezanost; tako znotraj telesa kot tudi v relaciji telo – um – občutki. Klient se v prvi vrsti uči prepoznavati napetosti in jača svojo zmožnost sprostitve. Preko različnih vaj (za sproščanje, umirjanje, prepuščanje, izgradnjo stabilnosti, ravnotežja, gibljivosti, mehkobe moči itd.) jača svoje dobro počutje ter postopoma osvaja bolj optimalno telesno strukturo in nove navade gibanja, ki tako lahko vedno bolj postajajo tudi del njegovega/njenega vsakodnevnega življenja.

UČENJE MEDITACIJSKIH IN ZDRAVITELJSKIH TEHNIK

Zagotovo si prav vsak od nas želi umirjenosti, jasnosti, stabilnosti in lahkotnosti. Da bi imeli dovolj energije za vse, kar nam v življenju pride nasproti, da bi se znali osvoboditi težkih občutkov in stresa ter da bi osvojili načine, kako uspešno nadgraditi svoje sposobnosti.

Kako nam lahko pri tem pomagajo meditacijske in zdraviteljske tehnike?

  • Naučimo se, kako vstopati v tišino in umiriti um – šele takrat lahko zares slišimo svoje želje in potrebe in se nato naučimo za njih poskrbeti.
  • Ko začnemo zavestno spoznavati in uporabljati svoja notranja orodja (kot so pozornost, vizualizacija, sposobnost intuicije, sposobnost zdravljenja, moč volje, sposobnost vživljanja v občutke in situacije itd.) treniramo svoje ˝notranje mišice˝ in postajamo vedno bolj uravnovešeni, jačamo svoj energetski potencial ter krepimo zmožnost, da se pozitivno soočimo s svojimi izzivi.
  • Omogočijo nam globlji uvid v odnose, jačajo zmožnost postavljanja zdravih meja in prinašajo več ljubezni do sebe.
  • Učimo se, kako se povezovati z univerzalno življenjsko energijo, ki nam je ves čas na voljo in kako jo lahko uporabimo za samozdravljenje in podporo svojih bližnjih.

Namen omenjenih tehnik in pristopov je, da posamezniku osvetlijo, kako v vsakdanjem praktičnem svetu misiti, čutiti in delovati drugače – bolj v skladu s sabo.

Meditacija ne zahteva nujno ure in ure sedenja, je pa na začetku potrebna doslednost. Če jo vzamemo kot eno od prioritet, lahko sčasoma že v nekaj sekundah ali minutah dosežemo večjo umirjenost in razbremenitev in to sredi vsakodnevnega vrveža.

Ko posameznik pride na uro učenja meditacijskih in zdraviteljskih tehnik, je to obenem tudi terapija, saj hkrati vstopa v proces sprememb, kjer je deležen energetske podpore.

KOMBINIRANA CELOSTNA TERAPIJA

lahko vključuje več zgoraj omenjenih tehnik in pristopov. Skupaj s klientom izbereva tiste, ki so trenutno zanj/zanjo najbolj ustrezni.

UČENJE CHEN TAIJIQUAN-a (tradicionalni tai chi)

Z učenci sledimo pristopom in tradicionalnim metodam družine Chen iz Kitajske.

Vadba poteka sistematično v različnih sklopih, učenci pa pri tem dobivajo podrobne telesne popravke.

Pomemben del vadbe je postavljanje osnovne telesne strukture, ki omogoča neoviran pretok energije skozi telo in pomaga posamezniku prepoznavati optimalno telesno držo. Hkrati se posvečamo razvijanju mehkobe in ˝flowa˝, kar prinaša lahkotnost, agilnost in sposobnost udejanjanja notranje moči.

Taiji zelo pripomore k fizični in psihični stabilnost, uči nas spuščati kontrolo in stara prepričanja ter zavzemati novo psihološko držo, znotraj katere um postane razširjen in sprejemajoč. Na ta način se vedno bolj približujemo gibanju, ki je za nas naravno in avtentično.

Preko vadbe izgrajujemo dobro povezanost in usklajenost uma, telesa in duha. Telo postane vitalnejše in bolj sproščeno, prav tako se zbistrijo in umirijo misli ter izboljša sposobnost koncentracije. Dosedanji učenci taijiquan-a poročajo, da tovrstne učinke čutijo še nekaj dni po vadbi

Vadba je primerna za vse starosti.