delavnica-taiji

Chen taijiquan – delavnica

Vadili bomo po tradicionalnih metodah družine Chen iz Kitajske, deležni boste individualnih popravkov in imeli priložnost, da postavite vprašanja.

Dobrodošli ste prav vsi – tisti, ki že vadite in tisti, ki se z veščino srečujete prvič!

Chen taijiquan nas usmerja k delovanju, ki je v skladu z naravo. Temelji na principih tradicionalne kitajske medicine in filozofije, katere se učimo udejanjati skozi gibanje.
Pri vadbi gre za to, da nastavljamo telo v optimalen položaj, razvijamo v njem občutek mehkobe in razširjenosti ter zasledujemo princip spiralnega gibanja.

Ko redno in vztrajno vadimo, postaja le-to močnejše, vitalnejše in bolj sproščeno, prav tako se zbistrijo in umirijo misli. Učenci taijiquan-a poročajo, da tovrstne učinke opažajo še nekaj dni po vadbi.

Na delavnici bomo utrjevali osnovne telesne položaje, v povezavi z njimi boste izvedeli tudi nekatere teoretične postavke, predvsem pa bomo veliko ponavljali. Skozi različne pristope učenja bomo iskali ravnovesje med pasivnim in aktivnim, fizičnim in subtilnim, med strukturo in gibanjem.


RADOVLJICA

  • KDAJ? – V soboto, 14. 3. 2020, od 9.30 – 12.30.
  • KJE? Padma joga studio, Šercerjeva 18, Radovljica
  • KDO VODI? Špela Kolenc, akad.glas. in prof.saksofona, učiteljica meditacije in tradicionalnega taijiquan-a.
  • CENA: 25,00 €
  • PRIJAVA: Prijavo velja skupaj z nakazilom 25,00 € na TRR društva YinYang. Prijavite se lahko najkasneje do srede, 11. marca na info@yinyang-taiji.si. Podatke za nakazilo prejmete ob prijavi. Število mest je zaradi praktičnega dela omejeno.
Delite naprej ...