delavnica-pedagogi-ucitelji

Praktična delavnica za učitelje in vzgojitelje

Z UPORABO NOTRANJIH ORODIJ IN TEHNIK MEDITACIJE DO KVALITETNEJŠEGA BIVANJA, SODELOVANJA IN UČENJA

  • ​Kako misli in občutki vplivajo na naše zdravje, odnose, sposobnosti?
  • Kako se umiriti in se spoprijeti z neprijetnimi čustvi, kot so npr. strah, žalost, jeza?
  • Kaj je pozornost in kako jo izboljšati?
  • Na kakšen način se lahko začnemo povezovati s svojim notranjim jazom? Kakšne darove nam to prinaša?
  • Na kakšen način lahko s pomočjo meditacijskih tehnik pripomoremo k bolj harmoničnemu sodelovanju? (med učenci, učitelji in med učitelji in učenci)
  • Kako pomagati učencem do boljšega počutja, večje kreativnosti in zaupanja vase? Kako si lahko pomagajo tudi sami?

Vse to in še več boste izvedeli in se naučili na naši delavnici.

O PROGRAMU:

Šolski sistem danes daje veliko poudarka na osvajanje zunanjih vsebin. Pri tem pa še vedno zapostavlja notranja orodja, ki močno vplivajo na učni proces in pogojujejo, kako bo posameznik določene vsebine sprejemal. Od njih je odvisno, v kolikšni meri bo posameznik uspešen in kreativen, kakšni bodo njegovi odnosi in kvaliteta življenja. Ta notranja orodja so misli, občutki, pozornost, volja. Pomembno se je zavedati, da to niso zgolj samodejni procesi, ampak da se jih lahko naučimo zavestno upravljati. To je navsezadnje tudi naša odgovornost.

Delavnica se izvede po dogovoru. Bodisi v obliki enkratne, triurne delavnice, bodisi kot sklop večih zaporednih delavnic, pri čemer lahko skupaj sodelujemo v procesu sprememb in nove navade utrdimo tudi v praksi.

S predstavljenimi vajami bomo utrjevali nove navade, urili disciplino, prav tako pa bo pomembna podpora skupine. Dobro počutje vas bo še dodatno motiviralo, da predstavljene tehnike vključite tudi v svoje vsakodnevno življenje in jih uporabite pri delu z učenci. To je tudi namen.

Izvajali bomo dihalne vaje in izkušali zdravilno moč lastnega glasu. Lotili se bomo vaj za razvoj uma (uporaba koncentracije, moči volje, vizualizacije), vadili vlogo notranjega opazovalca in dezidentifikacijo od delov svoje osebnosti.

Za več informacij in da se dogovorimo za obliko delavnice, ki bi najbolj ustrezala vam, nas lahko kontaktirate preko e-pošte info@yinyang-taiji.si ali pokličite na 041 834 480.

Delite naprej ...